Odstranjevanje znamenj

Redna kontrola znamenj je ključnega pomena

Redno pregledovanje znamenj je nujno, da se hitro opazijo nepravilnosti, ki bi lahko bile nevarne. Pogosto je hitro odstranjevanje znamenj tisto, ki vas lahko zaščiti pred nastankom kožnega raka. Kožni rak je namreč najpogostejši rak pri ljudeh, znan pa je po svojem izjemno hitrem razvoju in rasti. Da bi se izognili nepotrebnim komplikacijam, je najbolje, da se odločite za odstranjevanje znamenj na napotnico, še preden pride do težav. Na telesu ima vsak posameznik povprečno od 30 do 40 znamenj, dosti ljudi pa še več. Ravno zaradi velikega števila je dobro, da redno hodite na pregled in po potrebi tudi na odstranjevanje znamenj. Tako pregled kot odstranjevanje si lahko zagotovite v naši kliniki, kjer boste deležni kvalitetne oskrbe. Pri nas se lahko naročite na lasersko odstranjevanje znamenj, ki vam ne bo pustilo opazne brazgotine. Najlažje pa boste potencialno nevarna znamenja našli, če se boste opazovali po načelu ABCDE: A (Asymmetry ali asimetrija), B (Border ali nepravilen rob), C (Colour ali barva), D (Diameter ali premer), E (Evolution ali spreminjanje). Če je vaše znamenje asimetrično, ima nepravilen rob, se mu spreminja barva, je v premeru večji od 6 milimetrov ali se skozi čas spreminja, se naročite na pregled, saj obstaja možnost, da bo potrebna odstranitev znamenja. Cena posega vam bo znana, če pošljete povpraševanje.

Odstranjevanje znamnej
Lasersko odstranjevanje znamenj

Kako poteka odstranjevanje znamenj?

Kadar so znamenja nevarna ali pa estetsko moteča, je odstranitev priporočljiva ali celo nujna. Kožne tvorbe in različna pigmentna znamenja lahko v naši kliniki odstranimo v katerem koli starostnem obdobju. Eden najbolj učinkovitih načinov odstranjevanja znamenj v medicinskem okolju je lasersko odstranjevanje znamenj, ki ne povzroča kožnih poškodb in nepravilnosti. Ta način odstranjevanja znamenj se najpogosteje uporablja na mestih, kjer si ne želite brazgotine, kot je na primer obraz. Pred posegom se znamenja podrobno pregleda z digitalno dermatoskopijo, preveri se verjetnost nastanka kožnega raka in se znamenja slika, da jih kasneje lažje primerjamo. Nato sledi lasersko odstranjevanje znamenj, ki lahko poteka z ali brez anestezije. Uporablja se lokalna anestezija za večja znamenja, pri manjših pa včasih ni potrebe po tem. V vsakem primeru se potrudimo, da je za vas odstranjevanje znamenj na napotnico neboleče. Na prvem mestu je torej učinkovit odstranitev znamenja, cena postopka pa vam bo znana, če pošljete povpraševanje. Obrazec za morebitna dodatna vprašanja in zanimanje o ceni, najdete na dnu naše spletne strani.

Zakaj izbrati nas

Vas zanima kirurška odstranitev znamenja ali laserski poseg? V naši kliniki vam je na voljo oboje - na napotnico in samoplačniško.

Naša ekipa je sestavljena iz strokovnjakov, ki združujejo mladostniško zagnanost, večletne izkušnje ter predanost svojemu poslanstvu. Zdravje naših pacientov je naše najpomembnejše vodilo.

Profesionalen odnos

Svoje paciente obravnavamo z največjo mero profesionalnosti, zato nam lahko brez težav zaupate.

Večletne izkušnje

Na svojem področju imamo številne izkušnje, ki nam pomagajo pri svojem delu. Smo zanesljivi in odločni.

Vsa potrebna znanja

Svoja znanja ves čas izpopolnjujemo in se na ta način vedno izboljšujemo. Stremimo k najboljšemu.

Kirurška odstranitev znamenja

Dodatne informacije o odstranjevanju znamenj z laserjem

Odstranjevanje znamenj z laserjem je v medicinskem okolju izjemno popularno, saj v večini primerov ne pušča brazgotin. Prav tako je ta način odstranjevanja izjemno hiter, praviloma za posamezno znamenje ne gre več kot 10 minut, razen v primerih, da je znamenje zares veliko. Najpogosteje se pregled in kirurška odstranitev znamenja opravita v enem terminu, razen v primerih, ko pacient želi drugače. Lasersko odstranjevanje znamenj je izredno učinkovit poseg, saj se na mestu odstranjevanja znamenje ne ponovi. Včasih ostane po posegu le manjša razlika v barvi ali površini na koži, vendar se lahko to odstrani z dodatnim posegom. Večji del tovrstnih odstranjevanj pa se konča brez brazgotine in razlik na koži. Ta poseg opravljamo skozi celo leto, ne glede na letni čas, zato se lahko odločite kadarkoli za odstranjevanje znamenj. Cenik storitev pa boste dobili s pošiljanjem povpraševanja, ki ga najdete na dnu strani.

Kako je z okrevanjem po posegu?

Odstranjevanje znamenj je poseg, ki praktično nima okrevanja. Po opravljeni odstranitvi znamenja, boste dobili vodoodporen obliž, ki vam bo omogočal nemoteno opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Tovrsten proces namreč minimalno poškoduje kožo, zato bodo umivanje in različne športne aktivnosti po posegu še vedno mogoče. Odstranjevanje lahko opravimo lasersko ali s klasično tehniko odstranjevanja, v obeh primerih pa boste nemoteno nadaljevali s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi. Enako velja za odstranjevanje znamenj z anestetikom, saj se uporabi minimalna količin, zato je po posegu dovoljena tudi vožnja avtomobila. Tovrsten poseg je torej precej neinvaziven, zato se lahko brez dodatnih skrbi odločite za odstranitev znamenja. Cena posega pa je drugotnega pomena, saj gre nenazadnje za vaše zdravje, ki je najpomembnejše.

1

POGOSTA VPRAŠANJA

Bi radi izvedeli še več? Če vas zanima odstranjevanje znamenj, cenik dobite ob poslanem povpraševanju. Za več informacij o posegu pa si preberite spodnje odgovore na pogosta vprašanja, ki nam jih zastavljajo naše stranke.

Tovrsten poseg je varen, saj je možnih zapletov in negativnih posledic izjemno malo. Med možne zaplete sodijo le manjša krvavitev na mestu posega, blaga bolečina, rdečina in lažje vnetje. Tovrstni zapleti so sicer možni, a so redki, zato je skrb odveč.
Trajanje posega je odvisno od količine odstranjenih znamenj in njihovih velikosti. V povprečju gre za približno 10 minut na znamenje, ki ni izredno veliko.
Da, možna je tudi odstranitev znamenj na lasišču, poteka namreč na enak način, kot na vseh ostalih delih telesa. Med postopkom pa se lasišče ne poškoduje.
Postopek odstranjevanja znamenj je izjemno nenevaren, a je v nosečnosti odstranjevanje kljub temu odsvetovano. Poseg pa se vedno izvede tudi v nosečnosti, če gre za nevarna znamenja in kožni tumor.
Če se želite znebiti znamenj, je za vas najboljši poseg odstranjevanje znamenj, cenik pa pridobite s pošiljanjem povpraševanja. Obrazec najdete na dnu strani, zato nam v primeru dodatnih vprašanj pišite, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.