Pregled kožnih znamenj

Z izrazom melanom se imenuje maligni tumor, ki je najnevarnejša oblika kožnega raka. Čeprav to ni najpogostejša oblika, je zanj značilno, da se zelo hitro razširi in povzroči največ smrti. Pojavi se lahko pri vsakemu in lahko se razvije na novo ali pa nastane v obstoječem znamenju. Ker gre za zelo nevarno obliko kožnega raka, je redni pregled kožnih znamenj resnično pomemben, da se ga ob pojavu hitro opazi in se začne zdravljenje.
Če opazite, da je vaše znamenje spremenilo barvo, brez poškodbe krvavi, je postalo belkasto ali nabreklo, če se veča ali pa je postalo debelejše, če opazite novo sumljivo znamenje, pa tudi če vas znamenje srbi ali peče – vse to je lahko znak, da gre morda za melanom. V takih primerih je močno priporočljiv obisk specialista. Ta bo potrdil ali ovrgel vaš sum. Zagotovo pa je bolje priti na pregled, ki se izkaže za nepotrebnega, kot pa da se vam kožni rak razširi.
Dejstvo je, da je pojav kožnega raka vsako leto večji. In ker se lahko razvije zelo hitro, je priporočljivo, da se približno enkrat letno odločite za pregled kožnih znamenj. Cena pregleda naj ne bo razlog, da ne pridete na pregled, ker vam to lahko reši življenje. Poleg tega je bistvenega pomena tudi samopregledovanje, saj lahko na ta način hitro opazite spremembe pri znamenjih in na vaši koži.
Izpostavljanje sončni svetlobi in uporaba solarijev še vedno spadata med najpogostejše vzroke za nastanek kožnega raka. Rakava znamenja se pogosto pojavljajo na obrazu, saj je to najbolj izpostavljen del telesa. Ustrezna zaščita pred soncem s sončno kremo ali pokrivalom je zato izjemno pomembna v vseh letnih časih, ne samo poleti.
Pri nas opravljamo samoplačniški pregled kožnih znamenj. Cena pregleda se prejme po elektronskem naslovu. Svoje povpraševanje lahko podate s pomočjo spodnjega obrazca in v najkrajšem času vam bomo poslali cenik in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja.